• January 5, 2022

EN MOSVÆG: TRENDEN TAG ET KIG

mosvæggen
Det ene mos er ikke det andet, som det fremgår af den brede vifte af mosvægge. Rensdyrmos er for eksempel anderledes end fladmos, og det adskiller sig fra kuglemos. Især i udseendet, fordi alle tre virker lige velegnede til denne nye trend. Helt specielt, for du ser nok ikke mos som en-to-tre som den ideelle vægdekoration. Ikke desto mindre er mos særdeles velegnet til en plantevæg. Det koster dig stort set ingen vedligeholdelse, og mosset giver både akustisk og termisk isolering. Oven i købet har du også brug for lidt dagslys for at holde den i live. Og så har vi slet ikke nævnt den smukke effekt på dit interiør.

Fugt og små væsner
Mos holder på en bemærkelsesværdig mængde vand og vokser derfor på mørke og fugtige steder, mener eksperterne. Det rejser naturligvis spørgsmål. Giver sådan en mosvæg fugtpletter? Og bliver din væg ikke én stor fest for mosboer som orme og skovlus? Det enkle svar: dybest set ikke. Mosen bliver jo ikke sådan klistret fra haven til din væg; den er først redigeret ordentligt. Med vegetabilske produkter gør leverandøren moset smudsafvisende og brandhæmmende, og insekterne besværliggøres også meget. På grund af forarbejdningen vil små dyr ikke sætte sig så hurtigt. Så sød. Du behøver heller ikke bekymre dig om fugt. Faktisk er risikoen ifølge leverandørerne af mosvægge større for, at mosset tørrer ud, end at det bliver for vådt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.